Co-parenting versus parenting paralel: Strategii pentru o creștere sănătoasă a copiilor după divorț

Co-parenting versus parenting paralel: Strategii pentru o creștere sănătoasă a copiilor după divorț

Divorțul poate fi un moment dificil nu doar pentru cuplurile care se despart, dar mai ales pentru copiii implicați. În acest context, părinții divorțați se confruntă cu provocarea de a găsi cele mai bune metode de a-și crește copiii într-un mediu sănătos, iar co-parentingul și parentingul paralel sunt două strategii care pot ajuta.

Co-parentingul presupune o colaborare activă între părinți, chiar dacă aceștia nu mai formează un cuplu. Acest stil de parenting necesită comunicare frecventă și respectuoasă, precum și un consens în luarea deciziilor legate de copii. Este important ca părinții să acționeze împreună pentru a oferi un mediu stabil și iubitor copiilor lor.

Pe de altă parte, parentingul paralel este o abordare care reduce interacțiunea directă între părinți, fiind mai potrivită pentru cuplurile care nu pot comunica eficient din cauza conflictelor. În acest caz, fiecare părinte își asumă responsabilitatea pentru decizii și activități legate de copii atunci când se află în îngrijirea lor, comunicarea fiind limitată la aspecte esențiale legate de educație, sănătate și siguranță.

Indiferent de abordare, este esențial ca părinții să-și concentreze eforturile pentru a minimiza impactul divorțului asupra copiilor. Cercetările arată că bunăstarea emoțională a copiilor este strâns legată de relația dintre părinți, iar o colaborare sănătoasă poate avea efecte pozitive asupra dezvoltării acestora.

În final, fiecare părinte trebuie să aleagă strategia de parenting care se potrivește cel mai bine cu situația lor unică, având ca obiectiv principal bunăstarea copiilor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;