Calendarul examenului de Bacalaureat 2024 a fost anunțat

Calendarul examenului de Bacalaureat 2024 a fost anunțat

Ministerul Educației a anunțat calendarul pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2024, care va începe în data de 17 iunie cu evaluarea competențelor de comunicare orală la limba română. Probele de competențe se vor încheia pe 29 iunie, iar probele scrise vor debuta în 1 iulie cu examenul la Limba și literatura română.

Conform programului stabilit, primele rezultate la probele scrise vor fi afișate în 8 iulie, urmând ca eventualele contestații să fie depuse în aceeași zi, între orele 12.00 și 18.00. Rezolvarea contestațiilor este programată între 9 și 11 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate în data de 12 iulie.

Pentru proba scrisă la Limba și literatura română, elevii trebuie să se pregătească pe operele a 17 autori canonici, printre care Mihai Eminescu, Ion Creangă și George Călinescu, conform programei aprobate de Ministerul Educației. Ministerul a publicat, de asemenea, modele de subiecte și bareme pentru a ajuta la pregătirea candidaților.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;