Atacuri teroriste în Daghestan: Șase polițiști și un preot uciși

Atacuri teroriste în Daghestan: Șase polițiști și un preot uciși

Şase poliţişti şi un preot ortodox au fost ucişi, iar alţi 12 poliţişti au fost răniţi în seria de atacuri comise duminică în Daghestan, o republică majoritar musulmană din Caucazul rus. Atacatorii necunoscuţi au vizat două biserici ortodoxe, o sinagogă şi un post al poliţiei rutiere în oraşele Derbent şi Mahacikala.

Ministerul de Interne din Daghestan a raportat că în Derbent, atacatorii au deschis focul asupra unei sinagogi şi a unei biserici, rezultând în moartea unui poliţist și rănirea altuia. În Mahacikala, atacatorii au ucis un poliţist și un paznic al bisericii, rănind în același timp alţi şase poliţişti. Televiziunea publică rusă a difuzat imagini cu o sinagogă în flăcări și coloane dense de fum.

Poliţia a anunţat ulterior că numărul răniţilor în atacurile din cele două oraşe a crescut la 16. În urma schimburilor de focuri, doi dintre atacatori au fost ucişi și alții au fost arestați. Serghei Melikov, liderul Daghestanului, a menționat că aceste atacuri sunt o încercare de a destabiliza situaţia din republică și a îndemnat la calm.

Direcţia de investigaţii a Comitetului de anchetă din Daghestan a inițiat dosare penale pentru atacuri teroriste în legătură cu atacurile din cele două oraşe, care au coincis cu sărbătoarea Rusaliilor la ruşii ortodocşi.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;