Atac devastator în Harkov: Turnul de televiziune, distrus de o rachetă rusească

Atac devastator în Harkov: Turnul de televiziune, distrus de o rachetă rusească

Într-un act de violență care a zguduit comunitatea internațională, turnul de televiziune din Harkov, Ucraina, a fost rupt în două de un atac cu rachetă al Rusiei. Incidentul a avut loc în contextul unui conflict care a adus suferință și distrugere în regiune.

Potrivit guvernatorului regional Oleh Siniehubov, semnalul de televiziune a fost întrerupt, afectând comunicațiile în cel de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Din fericire, nu au fost raportate victime, deoarece angajații turnului se aflau în adăposturi la momentul atacului.

Imaginile de la locul evenimentului arată catargul principal al turnului prăbușindu-se, lăsând în urmă un nor dens de fum. Ancheta preliminară sugerează că Rusia a folosit o rachetă de croazieră Kh-59 pentru a efectua acest atac.

Aceasta nu este prima dată când turnul de televiziune din Harkov este vizat de atacuri rusești. În martie 2022, la scurt timp după începerea invaziei pe scară largă în Ucraina, structura a mai fost atacată, ceea ce a dus la întreruperea semnalului TV. În ultima perioadă, Moscova și-a intensificat atacurile, punând presiune pe capacitățile de apărare antiaeriană ale Ucrainei.

În urma acestui atac, aproximativ 12 canale ucrainene de televiziune prin satelit și-au suspendat emisiunile, iar unele au suferit interferențe și au difuzat materiale de propagandă pro-rusă până când controlul a fost restabilit.

Aceste evenimente subliniază gravitatea situației din Ucraina și necesitatea unei soluții pașnice pentru a pune capăt conflictului. Comunitatea internațională rămâne în alertă și continuă să monitorizeze îndeaproape evoluțiile din regiune.

Pentru informații actualizate, urmăriți Libertatea și Gândul.ro, care oferă actualizări live și acoperire completă a evenimentelor din Ucraina.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;