Alain Delon, Omagiat cu Ordinul de Merit de Ucraina pentru Sprijinul său în Timpul Conflictului

Alain Delon, Omagiat cu Ordinul de Merit de Ucraina pentru Sprijinul său în Timpul Conflictului

În semn de recunoștință pentru solidaritatea și sprijinul arătat față de Ucraina în timpul conflictului cu Rusia, actorul francez legendar, Alain Delon, a fost onorat cu Ordinul de Merit de către președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Anunțul decorării a fost făcut de ambasadorul Ucrainei în Franța, Vadim Omelcenko, într-un moment emoționant transmis de postul TV5 Monde.

La vârsta de 88 de ani, Delon, care se confruntă cu probleme de sănătate serioase și este sub tutelă judiciară, a devenit un simbol al sprijinului internațional pentru Ucraina. Încă de la începutul războiului, actorul a fost o voce puternică în sprijinul națiunii asediate, exprimându-și admirația și solidaritatea față de poporul ucrainean și liderul său.

Într-un interviu televizat din 2022, Delon a avut un dialog cu Zelenski, și el fost actor, unde a recitat un poem al poetului ucrainean Taras Șevcenko, simbolizând legătura culturală și emoțională dintre Franța și Ucraina. Omelcenko s-a adresat personal lui Delon, asigurându-l de sprijinul și admirația poporului ucrainean: „Domnule Delon, nu sunteți singur... Aveți mulți admiratori și oameni care vă iubesc. Eu și poporul meu suntem alături de partea dvs.”

Această distincție rară și inedită acordată unui străin subliniază aprecierea profundă a Ucrainei pentru cei care au luat atitudine în fața adversității și au oferit suport moral în momente critice. În ciuda luptei sale personale cu boala, Delon rămâne un exemplu de curaj și un aliat valoros pentru Ucraina în aceste timpuri tulburi.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;