Adolescent suedez implicat în crime organizate, capturat în România

Adolescent suedez implicat în crime organizate, capturat în România

Un adolescent suedez de doar 16 ani, implicat în activități criminale grave, a fost prins de autoritățile române după o operațiune ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams). Tânărul, căutat pentru acuzații de omor și vătămare corporală gravă, se afla sub mandat european de arestare emis pe 6 februarie 2024 de autoritățile judiciare din Suedia.

Conform investigațiilor, adolescentul ar face parte dintr-o grupare infracțională suedeză implicată în omoruri la comandă și atacuri cu bombă, activități legate de traficul de droguri în regiunea nordică a Europei și la nivel internațional. Mai mult, este suspectat că ar fi avut un rol în recrutarea altor criminali pentru această grupare.

După reținerea inițială pentru 24 de ore, instanța a decis arestarea preventivă a tânărului pentru 15 zile. Cazul subliniază cooperarea eficientă între statele membre ale Uniunii Europene în lupta împotriva criminalității transfrontaliere și relevanța rețelei ENFAST în localizarea și capturarea persoanelor urmărite internațional.

Această captură marchează un succes important pentru forțele de ordine și un pas înainte în combaterea crimei organizate, demonstrând că nicio frontieră nu este un refugiu sigur pentru cei care încalcă legea.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;