Vladimir Putin Stabilește Condiții pentru Negocieri de Pace cu Ucraina

Vladimir Putin Stabilește Condiții pentru Negocieri de Pace cu Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat vineri o serie de condiții prealabile pentru începerea negocierilor de pace cu Ucraina. Putin a precizat că Rusia va opri operațiunile militare și va începe negocierile de îndată ce Ucraina își va retrage trupele din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, pe care Moscova le-a anexat în septembrie 2022, și va renunța la planurile de aderare la NATO.

Declarația a fost făcută în contextul unui summit de pace pentru Ucraina, care urmează să aibă loc în Elveția, la care Rusia nu a fost invitată. Putin a subliniat că, în cazul în care Kievul îndeplinește aceste cerințe, un ordin de încetare a focului va fi emis imediat. De asemenea, președintele rus a menționat că Rusia este pregătită să garanteze retragerea în siguranță a forțelor ucrainene.

În plus, Putin a vorbit despre eșecul sistemului de securitate global condus de Occident și necesitatea creării unui nou sistem de securitate în Europa și Eurasia, deschis tuturor țărilor interesate, inclusiv țările europene și NATO. Acest nou sistem ar trebui să fie subiectul unor discuții internaționale mai ample, a afirmat Putin.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;