Tragedie la un miting electoral în Mexic: Nouă morți și peste 50 de răniți după prăbușirea unei scene

Tragedie la un miting electoral în Mexic: Nouă morți și peste 50 de răniți după prăbușirea unei scene

Nouă persoane, inclusiv un copil, și-au pierdut viața, iar aproximativ 50 de persoane au fost rănite în urma prăbușirii unei scene la un eveniment de campanie electorală în orașul San Pedro Garza Garcia, din statul Nuevo Leon, Mexic. Incidentul a avut loc miercuri seara, în timpul unui miting al candidatului la președinție Jorge Alvarez Maynez, din partea partidului Mișcarea Cetățenilor.

Guvernatorul statului Nuevo Leon, Samuel Garcia, a confirmat numărul victimelor și a răniților, precizând că operațiunile de salvare sunt în desfășurare, deoarece există persoane care au rămas blocate sub dărâmături.

Cauza prăbușirii scenei a fost o rafală puternică de vânt, conform declarațiilor lui Jorge Alvarez Maynez, care a supraviețuit incidentului și a fost transportat la spital pentru investigații. În urma evenimentului, candidatul a anunțat suspendarea activităților de campanie.

Imagini cu momentul prăbușirii au apărut pe rețelele sociale, arătând cum structura metalică și un ecran gigant se prăbușesc peste scenă și public, în timp ce politicienii și susținătorii lor încercau să găsească un adăpost.

Autoritățile au avertizat despre condițiile meteorologice nefavorabile, cu rafale de vânt de până la 70 de kilometri pe oră, și au îndemnat locuitorii să rămână în case. Incidentul survine într-o perioadă tensionată, înaintea alegerilor prezidențiale din 2 iunie, care au fost marcate de violențe și amenințări la adresa politicienilor și funcționarilor publici.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;