Senatul României adoptă noi reglementări pentru monitorizarea câinilor periculoşi sau agresivi

Senatul României adoptă noi reglementări pentru monitorizarea câinilor periculoşi sau agresivi

Într-o mișcare legislativă recentă, Senatul României a aprobat un proiect de lege ce vizează întărirea măsurilor de monitorizare a câinilor periculoşi sau agresivi. Această inițiativă legislativă are ca scop egalizarea prerogativelor între Asociația Chinologică Română și alte asociații chinologice naționale, afiliate la federații internaționale, în vederea unei mai bune supravegheri a acestor animale.

Proiectul, care a fost adoptat cu un număr considerabil de voturi „pentru”, introduce obligativitatea pentru proprietarii de câini periculoşi sau agresivi de a depune la sediul Poliției o adeverință eliberată de o asociație chinologică recunoscută, care să ateste încadrarea câinelui în categoriile respective. Această măsură este menită să asigure o mai bună controlare a acestor câini și să prevină incidentele nedorite.

De asemenea, dresorii de câini vor trebui să își dovedească pregătirea profesională și să obțină o autorizație valabilă pentru o perioadă de trei ani, vizată anual, care să le permită să activeze în centrele de dresaj. În plus, câinii periculoşi sau agresivi vor trebui să fie înregistrați și identificați printr-un cip, procedură ce va fi suportată financiar de către proprietar sau deținătorul temporar al animalului.

Aceste noi prevederi legislative sunt menite să creeze un cadru mai sigur atât pentru deținătorii de câini, cât și pentru comunitate în ansamblu, prin asigurarea unei monitorizări eficiente a câinilor cu potențial periculos. Proiectul de lege va urma să fie dezbătut în Camera Deputaților, care este forul decizional în acest caz.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;