Roberta Metsola susține aderarea României la Spațiul Schengen: Un pas esențial pentru completarea uniunii

Roberta Metsola susține aderarea României la Spațiul Schengen: Un pas esențial pentru completarea uniunii

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a făcut o declarație puternică în timpul vizitei sale la Bucureşti, subliniind că aderarea României la Spaţiul Schengen este un pas necesar pentru completarea uniunii. În cadrul unui dialog cu tinerii români și la Congresul Partidului Popular European (PPE), Metsola a evidențiat angajamentul său ferm de a sprijini acest proces.

"Spaţiul Schengen nu va fi complet până când nu va intra şi România în acest spaţiu," a afirmat Metsola, reamintind de eforturile pe care România le-a făcut de la aderarea sa la Uniunea Europeană în 2007. Ea a menţionat că România beneficiază de susţinerea „prieteni numeroşi” în acest demers și a promis că va discuta cu autorităţi din alte ţări pentru a facilita integrarea României în Schengen.

Această declarație vine în contextul în care o decizie importantă este așteptată la sfârșitul lunii martie, marcând un moment crucial pentru România. Președinta Parlamentului European a remarcat că, în ciuda progreselor semnificative, încă există lucruri de făcut, iar ea personal se va asigura că aceste eforturi vor continua.

Roberta Metsola a pus accent pe inconvenientul prezentării pașaportului la călătoriile în și din România, un aspect care va fi eliminat odată cu aderarea la Schengen, facilitând astfel libera circulație a cetățenilor români. Aderarea la Spațiul Schengen va reprezenta un pas major în integrarea europeană a României și un simbol al unității și solidarității în cadrul UE.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;