Putin Deschis la Propunerea de Armistițiu în Ucraina pe Durata Jocurilor Olimpice de la Paris

Putin Deschis la Propunerea de Armistițiu în Ucraina pe Durata Jocurilor Olimpice de la Paris

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat o poziţie favorabilă faţă de propunerea omologului său francez, Emmanuel Macron, de a negocia un armistiţiu în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice din vara acestui an ce se vor desfăşura la Paris. Acest gest vine în contextul în care Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) consideră posibilitatea ca sportivii rusi şi belaruşi să concureze sub statut neutru, în ciuda restricţiilor iniţiale impuse după invazia Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

Într-o conferinţă de presă recentă, Putin a menţionat că nu a fost informat anterior despre această propunere, dar a subliniat că deciziile vor fi luate ţinând cont de interesele Rusiei şi de situaţia de pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, liderul rus a recunoscut că Moscova este deschisă la negocieri sub anumite condiţii, printre care menţinerea controlului asupra teritoriilor ocupate din Ucraina şi renunţarea Kievului la aspiraţiile de aderare la NATO.

Pe de altă parte, Emmanuel Macron a confirmat intenţia de a cere un armistiţiu în timpul Jocurilor Olimpice, într-un interviu acordat televiziunii ucrainene. Detaliile acestei propuneri nu au fost încă dezvăluite.

Situaţia tensionată dintre Rusia şi Ucraina continuă să preocupe comunitatea internaţională, iar un armistiţiu în perioada Jocurilor Olimpice ar putea reprezenta un pas important pentru dialog şi pace. Totodată, Putin a avertizat că un conflict militar direct între Rusia şi NATO ar putea declanşa un al treilea război mondial, o perspectivă pe care nimeni nu şi-o doreşte.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;