PSD Solicită Excluderea Clotildei Armand din USR în Urma Acuzațiilor Penale

PSD Solicită Excluderea Clotildei Armand din USR în Urma Acuzațiilor Penale

Partidul Social Democrat (PSD) a lansat un apel către Uniunea Salvați România (USR) să își aplice propriile standarde de integritate și să o excludă pe Clotilde Armand din partid, după ce aceasta a fost trimisă în judecată pentru folosirea funcției publice în scopuri personale.

Conform comunicatelor PSD, primarul Sectorului 1 din București, Clotilde Armand, ar avea toate caracteristicile unui "penal în funcții publice", fiind acuzată de fapte ce contravin principiilor de integritate promovate de USR. Social-democrații susțin că Armand a fost anchetată, inculpată și deferită Justiției, urmând să fie judecată pentru infracțiunea de a se fi folosit de funcția publică pentru a se favoriza.

În plus, PSD critică atitudinea primarului față de magistrații și instituțiile statului, considerând că aceasta se comportă într-un mod ce nu corespunde cu statutul de reprezentant al unei instituții publice. De asemenea, PSD argumentează că USR ar trebui să își asume responsabilitatea și să o suspende pe Clotilde Armand din funcția de primar pe durata procesului penal pentru a nu afecta imaginea instituției.

PSD avertizează că, în cazul în care USR nu ia măsurile solicitate, conducerea partidului va deveni complice moral la presupusele fapte penale ale Clotildei Armand și își va pierde credibilitatea în a cere respectarea principiilor de integritate altor partide și reprezentanți politici.

Această situație pune în lumină tensiunile dintre partidele politice și necesitatea aplicării unor standarde uniforme de integritate în toate sferele administrației publice.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;