Protestele AUR împotriva comasării alegerilor: Manifestații în București, Timișoara și Iași

Protestele AUR împotriva comasării alegerilor: Manifestații în București, Timișoara și Iași

Într-o mișcare de protest ce a unit trei orașe mari ale României, București, Timișoara și Iași, susținătorii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au ieșit pe străzi pentru a-și exprima nemulțumirea față de posibila comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale, și chiar a prezidențialelor cu parlamentarele. Protestul a avut ca simbol marcant un cortegiu funerar, cu sicriu și cruci, în semn de doliu pentru "moartea democrației".

În București, manifestanții au aprins lumânări în fața sediului PSD, în timp ce la Timișoara, liderul AUR, George Simion, a condus un grup de aproximativ 100 de persoane într-un mars similar. În Iași, protestatarii au scandat lozinci pentru dreptate și alegeri libere, cerând ca alegerile să nu fie comasate.

Mihai Enache, președintele AUR București, a subliniat că amestecarea alegerilor va produce confuzie și va fi în dezavantajul alegătorilor informați. Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum "Vot comasat – Vot îngropat" și au scandat lozinci împotriva comasării.

La sediul PSD din Timișoara, manifestanții au fost întâmpinați cu mesaje provocatoare, iar George Simion a declarat că AUR va lupta "până la capăt ca la Timișoara 1989" pentru a apăra democrația. La Iași, protestul a inclus un marș pe pietonalul Ștefan cel Mare și un minut de reculegere în fața sediului PSD.

Aceste manifestații reprezintă o formă de exprimare a nemulțumirii cetățenilor față de deciziile politice ce ar putea afecta transparența și corectitudinea procesului electoral în România.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;