Progrese Semnificative în Negocierile pentru Armistițiu și Eliberarea Ostaticilor din Gaza

Progrese Semnificative în Negocierile pentru Armistițiu și Eliberarea Ostaticilor din Gaza

În cadrul eforturilor diplomatice intense, se conturează un acord provizoriu între Israel și Hamas, care ar putea conduce la un armistițiu de două luni și la eliberarea treptată a ostaticilor din Fâșia Gaza. Negociatorii americani, împreună cu mediatorii internaționali din Egipt și Qatar, sunt aproape de finalizarea unui acord care ar putea aduce o pauză necesară în ostilități și un ajutor umanitar sporit pentru populația afectată.

Publicația New York Times a relatat că în prima fază a acordului, luptele s-ar opri pentru aproximativ 30 de zile, perioadă în care femeile, bătrânii și ostaticii răniți ar fi eliberați de Hamas. A doua fază ar presupune suspendarea operațiunilor militare pentru încă 30 de zile în schimbul eliberării soldaților israelieni și a civililor bărbați reținuți.

Directorul CIA, William Burns, se va întâlni duminică la Paris cu reprezentanții Israelului, Egiptului și Qatarului pentru a discuta prevederile acordului. În caz de progres, Președintele Joe Biden ar putea trimite din nou în Orientul Mijlociu pe consilierul său, Brett McGurk, pentru a finaliza negocierile.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și-a exprimat angajamentul pentru eliberarea tuturor ostaticilor, iar Casa Albă a subliniat importanța unui acord pentru o pauză umanitară prelungită și accesul ajutorului umanitar în Gaza. Deși un armistițiu de lungă durată nu este încă garantat, acest acord ar putea deschide calea pentru continuarea dialogului diplomatic și pentru o posibilă soluționare mai amplă a conflictului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;