Plafonarea prețurilor la alimentele de bază, prelungită până la finalul anului 2024

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază, prelungită până la finalul anului 2024

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat recent că susține inițiativa Partidului Social Democrat (PSD) de a prelungi plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază, o măsură menită să atenueze impactul inflației asupra cetățenilor. Amendamentul propus de PSD, care prevede extinderea acestei măsuri până la 31 decembrie 2024, a fost depus în Parlament și are ca scop menținerea prețurilor la un nivel accesibil în contextul economic actual.

Liderul PSD și-a exprimat opinia prin intermediul unei postări pe Facebook, subliniind că această decizie este "absolut justificată" până când rata inflației va scădea sub 5%, conform prognozelor Băncii Naționale a României (BNR) pentru sfârșitul anului. Ciolacu a menționat, de asemenea, că partidul său va propune un mecanism îmbunătățit pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să fie implementat până în 2026, oferind astfel sprijin suplimentar populației și economiei naționale.

Măsura plafonării adaosurilor comerciale la alimentele de bază a fost inițial extinsă de Guvern pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 31 ianuarie. Acum, cu noul amendament, s-ar putea ca această politică să fie menținută pentru o perioadă semnificativ mai lungă. Această inițiativă vine ca răspuns la așteptările cetățenilor români, care își doresc stabilitate în ceea ce privește prețurile produselor de bază într-o perioadă marcată de incertitudine economică.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;