Percepția pozitivă a chinezilor despre Vladimir Putin reflectă relații bilaterale puternice

Percepția pozitivă a chinezilor despre Vladimir Putin reflectă relații bilaterale puternice

Cetățenii chinezi exprimă o percepție favorabilă asupra președintelui rus Vladimir Putin, descriindu-l ca fiind un lider carismatic și respectabil, în ciuda imaginii împărțite pe care o are în Occident, mai ales după invazia Ucrainei. În interviuri realizate pe străzile din Beijing, localnicii au subliniat importanța discuțiilor între China și Rusia pentru a aborda problemele internaționale, inclusiv războiul din Ucraina și situația din Palestina.

Bao Bo, un tânăr de 30 de ani din sectorul IT, a menționat necesitatea respectului față de Putin și a dialogului cu Rusia, datorită arsenalului nuclear al acesteia și rolului său esențial ca interlocutor internațional. De asemenea, a exprimat speranța că presiuni comune din partea Chinei și Rusiei ar putea influența politica Israelului în Gaza.

Relațiile bilaterale dintre China și Rusia sunt considerate puternice, iar vizita lui Putin în China este văzută ca un semn al prieteniei durabile dintre cele două națiuni. Linda Li, o contabilă de 45 de ani, a rememorat îmbunătățirea legăturilor după disputele sino-sovietice și a menționat, într-un ton mai ușor, că Putin i se pare a fi o persoană atrăgătoare.

Media chineză, controlată de guvernul comunist, contribuie la imaginea pozitivă a lui Putin prin publicarea de fotografii și videoclipuri flatante, care îl prezintă în ipostaze de bărbat puternic și pasionat de sport. Această imagine este complementată de percepția sa ca un lider inflexibil care rezistă presiunilor Occidentului.

Keira Che, o profesionistă de 30 de ani din domeniul financiar, a evidențiat carisma lui Putin și a exprimat speranța că vizita acestuia va îmbunătăți relațiile economice și nivelul de trai al populației. Declarațiile cetățenilor chinezi reflectă o relație bilaterală consolidată și o admirație pentru stilul de conducere al președintelui rus.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;