OMS raportează o creștere îngrijorătoare a cazurilor de sifilis la nivel global

OMS raportează o creștere îngrijorătoare a cazurilor de sifilis la nivel global

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a exprimat preocupări serioase cu privire la creșterea numărului de cazuri de sifilis în întreaga lume. Într-un raport recent, OMS a indicat o creștere alarmantă a cazurilor noi de sifilis, de la aproximativ 7,1 milioane în 2020 la aproape 8 milioane în 2022. Cele mai semnificative creșteri au fost observate pe continentul american și în Africa.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că această creștere a incidenței sifilisului reprezintă o sursă majoră de îngrijorare. Raportul OMS a mai dezvăluit că peste 1 milion de persoane sunt infectate zilnic cu boli cu transmitere sexuală, inclusiv sifilis, gonoree, chlamydia și tricomoniază, toate fiind afecțiuni vindecabile.

În ciuda acestor cifre alarmante, OMS a raportat și unele progrese, cum ar fi scăderea lentă a numărului de noi cazuri de infectare cu HIV - 1,3 milioane în 2022, cu 200.000 mai puține decât în 2020. În plus, aproximativ trei sferturi din persoanele infectate cu HIV sunt acum tratate cu medicamente antiretrovirale.

OMS a menționat de asemenea că mai multe țări au implementat strategii sanitare eficiente pentru a preveni transmiterea HIV și a sifilisului de la mame la copii, reprezentând un pas pozitiv în lupta împotriva acestor boli cu transmitere sexuală.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;