Oleg Navalnîi, Fratele Disidentului Aleksei Navalnîi, În Attenția Autorităților Ruse

Oleg Navalnîi, Fratele Disidentului Aleksei Navalnîi, În Attenția Autorităților Ruse

Autoritățile ruse continuă să exercite presiuni asupra familiei Navalnîi, deschizând un nou dosar penal împotriva lui Oleg Navalnîi, fratele disidentului Aleksei Navalnîi, care a decedat recent în detenție. Oleg este acum dat în urmărire, în timp ce platforma de microblogging X a suspendat contul soției lui Aleksei, Iulia Navalnîia.

Conform agenției de stat TASS și postului Sky News, nu se specifică exact natura acuzațiilor care i se aduc lui Oleg. Fratele disidentului a fost anterior condamnat pentru încălcarea restricțiilor legate de pandemie și pentru instigarea la proteste. În 2014, a primit o sentință de 3,5 ani de închisoare pentru fraudă, un caz considerat de critici ca fiind politic motivat.

În paralel, Kremlinul respinge acuzațiile soției lui Aleksei Navalnîi, care a acuzat direct președintele Vladimir Putin de asasinarea soțului ei cu substanța neurotoxică Noviciok. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat aceste acuzații drept "lipsite de fundament".

În contextul acestor evenimente, contul de microblogging al Iuliei Navalnîia a fost suspendat, fără o explicație clară. Ea a folosit platforma pentru a cere transferul corpului soțului său și a lansat acuzații grave la adresa liderului rus.

Această situație subliniază tensiunile continue dintre autoritățile ruse și opoziția reprezentată de familia Navalnîi, precum și restricțiile impuse de stat asupra libertății de exprimare și a drepturilor omului.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;