NATO și Statele Unite Clarifică Poziția: Nu vor Trimite Trupe de Luptă în Ucraina

NATO și Statele Unite Clarifică Poziția: Nu vor Trimite Trupe de Luptă în Ucraina

În contextul recentelor declarații ale președintelui francez Emmanuel Macron, care nu a exclus posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina, NATO și Statele Unite au venit cu precizări ferme. Oficialii Alianței Nord-Atlantice și reprezentanți ai Casei Albe au subliniat că nu există planuri de desfășurare a trupelor de luptă în Ucraina, menținând o poziție de susținere militară fără implicare directă pe câmpul de batalie.

După ce Macron a menționat că „trebuie făcut tot posibilul pentru ca Rusia să nu câștige acest război”, reacțiile internaționale nu au întârziat să apară. NATO a reiterat că oferă asistență militară Ucrainei, începând din 2014 și intensificată după invazia rusă, dar fără a include trimiterea de trupe. La rândul său, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confirmat că subiectul nu a fost discutat la nivelul UE.

Statele Unite, prin vocea purtătoarei de cuvânt a Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, au respins ideea luptei directe în Ucraina, președintele Biden subliniind că „calea spre victorie” implică suport militar, însă nu implicarea directă a soldaților americani în conflict. În plus, Biden a solicitat Congresului un pachet de ajutor financiar de 61,4 miliarde de dolari pentru Ucraina, care este momentan blocat.

În urma acestor declarații, mai multe state membre NATO și UE, precum Germania, Marea Britanie, Spania, Polonia și Cehia, s-au distanțat de orice sugestie de trimitere a trupelor terestre. Kremlinul, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, a avertizat că un astfel de scenariu ar duce la o ciocnire militară inevitabilă între Rusia și NATO.

În concluzie, în ciuda discuțiilor și speculațiilor, poziția oficială a NATO și a Statelor Unite rămâne una de neimplicare directă în conflictul armat din Ucraina, concentrându-se pe asistența militară și suportul financiar necesar pentru susținerea Ucrainei în fața agresiunii rusești.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;