Ministrul german al apărării subliniază nevoia de a opri discuțiile despre trupe străine în Ucraina

Ministrul german al apărării subliniază nevoia de a opri discuțiile despre trupe străine în Ucraina

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a făcut un apel ferm pentru încetarea imediată a discuţiilor referitoare la posibilitatea desfăşurării trupelor străine în Ucraina, subliniind necesitatea concentrării eforturilor pe sprijinirea eficientă a acestei țări în conflictul cu Rusia. În cadrul unei conferinţe de presă la Helsinki, alături de omologul său finlandez Antti Hakkanen, Pistorius a insistat că nimeni nu dorește cu adevărat prezența trupelor pe teren și că este momentul să se pună capăt acestei dezbateri.

Cu o poziție clară, ministrul german a evidențiat provocările cu care se confruntă aliații Ucrainei în a răspunde cerințelor militare ale acesteia, în special în ceea ce privește capacitatea de producţie de muniţii, sisteme de apărare antiaeriană și rachete. El a punctat importanța mobilizării resurselor la nivel global pentru a achiziționa materialele necesare în sprijinul Ucrainei.

În plus, Pistorius a adus în discuție refuzul Germaniei de a furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune Taurus, explicând că această decizie este fundamentată pe dorința de a nu deveni participanți activi în conflict. Cancelarul german Olaf Scholz a subliniat anterior că există o linie pe care Germania nu o va trece, și anume aceea de a fi parte la război, motiv pentru care rachetele Taurus nu au fost livrate.

Ministrul a reamintit că Germania ocupă locul al doilea la nivel mondial în ceea ce privește ajutorul militar furnizat Ucrainei, cu o contribuție substanțială de 17,7 miliarde de euro, conform Institutului Kiel, situându-se imediat după Statele Unite ale Americii.

În concluzie, Boris Pistorius a accentuat necesitatea unei abordări prudente și echilibrate în sprijinirea Ucrainei, evitând implicarea directă în conflict și concentrându-se pe furnizarea de ajutor militar strategic.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;