Jens Stoltenberg îndeamnă la o sprijinire sporită a Ucrainei din partea aliaților NATO

Jens Stoltenberg îndeamnă la o sprijinire sporită a Ucrainei din partea aliaților NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a tras un semnal de alarmă în legătură cu situația dificilă cu care se confruntă Ucraina în conflictul său cu Rusia, accentuând nevoia acută de muniții și sprijin militar din partea aliaților. "Curajul nu lipsește Ucrainei, ci munițiile," a declarat Stoltenberg în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles, subliniind că această lipsă se resimte zilnic pe câmpul de luptă.

După mai bine de doi ani de conflict, armata ucraineană se confruntă cu o penurie de efective și solicită muniții și sisteme de apărare antiaeriană pentru a face față ofensivei rusești. Stoltenberg a subliniat că "Aliații membri ai NATO nu furnizează suficiente muniții Ucrainei, iar acest lucru are consecințe pe câmpul de luptă în fiecare zi."

În ciuda capacităților industriei de apărare, problema pare să fie una de "voință politică", necesară pentru a prioritiza și a lua decizii ferme în sprijinul Ucrainei. Temerile privind posibilitatea unei înfrângeri a Ucrainei în fața Rusiei cresc, pe măsură ce forțele ruse fac progrese pe câmpul de luptă.

În acest context, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut aliaților occidentali să livreze "la timp" ajutor militar. Deși Statele Unite au anunțat un ajutor substanțial, acesta este încă blocat în Congres din cauza reticențelor unor aleși republicani. În paralel, Uniunea Europeană a convenit să adauge cinci miliarde de euro la un fond de ajutor militar pentru Ucraina.

Stoltenberg face apel la SUA, Canada și Europa să "facă mai mult" și să se angajeze pe termen lung în sprijinirea Ucrainei, pentru a contracara avansul forțelor ruse și a asigura integritatea și suveranitatea națională a Ucrainei.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;