Investiții Verzi: RetuRO Consolidează Infrastructura de Reciclare în România

Investiții Verzi: RetuRO Consolidează Infrastructura de Reciclare în România

RetuRO, liderul inițiativei de reciclare prin Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) în România, marchează un nou capitol în eforturile de sustenabilitate prin extinderea capacității centrului regional de la Bonțida, județul Cluj. Această expansiune, anunțată la doar trei luni de la implementarea SGR, reflectă angajamentul companiei de a răspunde cererii crescute de procesare a ambalajelor returnate și de a promova o economie circulară.

Centrul din Bonțida, care a debutat în noiembrie 2023 ca primul spațiu logistic dedicat sistemului, își va mări suprafața până la peste 7.100 de metri pătrați, creând 50 de noi locuri de muncă verzi. Această expansiune este vitală pentru gestionarea eficientă a peste 220 de milioane de ambalaje SGR puse pe piață și returnate de consumatori în primele trei luni de la lansarea sistemului.

Gemma Webb, CEO și Președinte al Directoratului RetuRO, subliniază importanța dezvoltării continue a centrelor regionale și a infrastructurii necesare pentru a face față volumelor în creștere de ambalaje: "Implementarea unui Sistem de Garanție-Returnare de această complexitate necesită timp, muncă și răbdare. Rezultatele încurajatoare de până acum ne motivează să continuăm să lucrăm pentru atingerea obiectivelor noastre pe termen lung și pentru a vedea efectele pozitive ale sistemului."

RetuRO nu se oprește aici. Compania planifică deschiderea de noi centre regionale în județele Brașov, Ilfov, Dolj, Bacău și Prahova, contribuind la crearea a peste 500 de locuri de muncă verzi pe tot teritoriul țării. Cele două centre existente, la Bonțida și Giarmata, pot procesa împreună aproximativ 1,5 miliarde de ambalaje pe an.

Finanțarea acestor proiecte ambițioase provine dintr-un credit de peste 85 milioane de euro, acordat de ING Bank, reprezentând una dintre cele mai mari investiții private din România destinate proiectelor de mediu. RetuRO, o companie not for profit, reinvestește profiturile în dezvoltarea SGR, contribuind astfel la îndeplinirea țintelor de reciclare stabilite de Uniunea Europeană.

Inovația și sustenabilitatea sunt în centrul Sistemului Garanție-Returnare, un proiect unic și complex la nivel european, care demonstrează angajamentul României pentru un viitor mai verde.

Articol susținut de RetuRO.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;