Intervenție de Urgență în Sălaj: Două Microbuze Implicate într-un Accident Grav

Intervenție de Urgență în Sălaj: Două Microbuze Implicate într-un Accident Grav

Un grav accident rutier a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri în județul Sălaj, unde două microbuze s-au ciocnit violent, provocând rănirea a 13 persoane. În urma impactului, 7 victime au fost nevoite să fie transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Evenimentul nefericit s-a petrecut la ieşire din localitatea Ileanda spre Dej, iar gravitatea situației a determinat autoritățile să activeze Planul Roșu de Intervenție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sălaj a mobilizat forțe impresionante pentru a gestiona eficient situația, inclusiv 6 ambulanțe de prim ajutor, 2 ambulanțe cu medic, autospeciale pentru transportul persoanelor și victime multiple, precum și autospeciale de primă intervenție și de descarcerare.

Dintre cele 13 persoane afectate de accident, șase erau cetățeni ucraineni. Trei dintre victime au fost încarcerate, ceea ce a necesitat intervenția echipajelor de descarcerare. Patru dintre răniți au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Dej, iar ceilalți trei la UPU Zalău.

Situația a fost gestionată cu profesionalism și promptitudine de către echipele de intervenție, iar Planul Roșu a fost dezactivat la ora 5:02, după ce situația a fost adusă sub control.

Incidentul subliniază importanța pregătirii și coordonării adecvate a serviciilor de urgență în caz de accidente majore și reamintește necesitatea respectării regulilor de siguranță rutieră pentru a preveni astfel de tragedii.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;