Finanțare Europeană de 400 de Milioane de Euro pentru IMM-urile din România prin Programul Start Up Nation 2024

Finanțare Europeană de 400 de Milioane de Euro pentru IMM-urile din România prin Programul Start Up Nation 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a adus o veste bună pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din România: un buget generos de 400 milioane de euro va fi disponibil pentru finanțare prin programul Start Up Nation 2024. Această inițiativă vine ca un impuls puternic pentru sectorul antreprenorial, oferindu-le oportunitatea să acceseze fonduri europene esențiale pentru dezvoltarea și sustenabilitatea afacerilor lor.

Programul, care va demara în al doilea trimestru al anului 2024, reprezintă o etapă crucială în sprijinirea inovației și creșterii economice la nivel național. În urma negocierilor cu Comisia Europeană, s-a obținut acordul pentru finanțarea Start Up Nation, marcând astfel o premieră, deoarece în trecut finanțările de acest gen nu au fost susținute prin fonduri europene.

Adrian Câciu a subliniat realizarea a două obiective majore: accesarea finanțării din bani europeni și transferul responsabilităților de gestionare a fondurilor către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Acesta din urmă este considerat a fi pilonul central în elaborarea politicilor publice și finanțărilor destinate economiei.

Într-o postare pe Facebook, ministrul a exprimat încrederea în succesul programului, menționând efortul comun cu colegul său, Ştefan Radu Oprea, care va gestiona derularea acestuia. Această inițiativă promite să susțină creșterea economică și să stimuleze spiritul antreprenorial în România.

Antreprenorii interesați de programul Start Up Nation 2024 sunt încurajați să urmărească anunțurile oficiale și să se pregătească pentru aplicare, având în vedere că fondurile europene reprezintă o resursă valoroasă pentru dezvoltarea afacerilor lor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;