Explozie în Moscova: Fost Ofițer SBU Vasili Prozorov Rănit în Atentat

Explozie în Moscova: Fost Ofițer SBU Vasili Prozorov Rănit în Atentat

Într-un eveniment șocant care a avut loc recent în capitala Rusiei, fostul ofițer SBU Vasili Prozorov a fost rănit în urma unei explozii care a avut loc în zona Korovinskoia din Moscova. Incidentul a survenit când Prozorov a pornit motorul mașinii sale, o Toyota Land Cruiser Prado. Surse din cadrul serviciilor de securitate ruse au confirmat că explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv plasat sub vehicul.

Vasili Prozorov, care a fost demis din SBU în 2018 și declarat trădător de către fostul său angajator, a fost rănit la mâini și la picioare, însă se află în stare bună, comunicând și fiind conștient, potrivit apropiaților săi. Anchetatorii iau în considerare mai multe scenarii, inclusiv un posibil atentat, având în vedere că acesta s-a mutat în Rusia înainte de începerea operațiunii militare speciale și a colaborat cu serviciile de informații rusești.

Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă, iar imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare. Autoritățile ruse continuă investigațiile pentru a determina circumstanțele exacte și motivul din spatele atacului. Kievul nu a comentat deocamdată incidentul.

Această știre subliniază tensiunile continue dintre Ucraina și Rusia și riscurile la care se expun cei care sunt percepuți ca trădători sau care au schimbat taberele în conflictul dintre cele două națiuni.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;