Eșecul „Operațiunii Decembrie”: Cum a ratat Corpul Voluntarilor Ruși salvarea lui Alexei Navalnîi

Eșecul „Operațiunii Decembrie”: Cum a ratat Corpul Voluntarilor Ruși salvarea lui Alexei Navalnîi

Într-o încercare curajoasă, dar neizbutită, Corpul Voluntarilor Ruși a fost la un pas de a-l elibera pe criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, din închisoarea rusească unde își ispășea pedeapsa. Planul, denumit „Operațiunea Decembrie”, a fost dejucat de schimbările de ultim moment ale datei și orei transferului lui Navalnîi, lucru care a împiedicat acțiunea de salvare.

Grupul militar anti-Kremlin a dezvăluit că intenționa să intercepteze convoiul care îl transfera pe Navalnîi dintr-o închisoare centrală în colonia penală de înaltă securitate situată în apropierea Cercului Arctic. Însă, măsurile de securitate „eficiente” luate de Serviciul Federal de Penitenciare al Rusiei (FSIN) și de Serviciul Federal de Securitate (FSB) au făcut ca planul să nu poată fi dus la îndeplinire.

Transferul lui Navalnîi a fost executat cu o discreție maximă, iar călătoria sa spre colonia penală "Lupul polar" a fost o odisee de 20 de zile, cu opriri în mai multe orașe rusești. Din nefericire, înainte ca voluntarii să poată revizui și pune în practică un nou plan, autoritățile penitenciare au anunțat decesul lui Navalnîi.

Corpul Voluntarilor Ruși, într-o declarație de presă, și-a exprimat regretul pentru eșecul misiunii și a subliniat că lupta pentru eliberarea prizonierilor politici și a prizonierilor de conștiință continuă. Ei au publicat, de asemenea, documente interne și fotografii ale lui Navalnîi în închisoare, obținute, după cum susțin, de la simpatizanți din interiorul sistemului penitenciar.

Această dezvăluire vine să sublinieze nu doar curajul și determinarea Corpului Voluntarilor Ruși, ci și capacitatea lor de a infiltra sistemul rus, un semnal de avertizare pentru regimul de la Kremlin.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;