Escaladarea conflictului din Gaza: 12 palestinieni morți într-un nou raid israelian în Rafah

Escaladarea conflictului din Gaza: 12 palestinieni morți într-un nou raid israelian în Rafah

Cel puțin 12 palestinieni au fost uciși într-un raid israelian în orașul Rafah din Fâșia Gaza, conform surselor medicale din regiune. Acesta este cel mai recent atac în cadrul unei ofensive continue a Israelului, care a inclus preluarea unei zone tampon la frontiera dintre Gaza și Egipt, zonă care, potrivit Israelului, a fost folosită de Hamas pentru a introduce ilegal arme în enclavă.

În timpul raidului, un număr nespecificat de persoane au fost rănite, iar serviciile de comunicații din Rafah au fost întrerupte. Israelul, care a raportat ciocniri în diverse zone din Gaza, nu a comentat imediat despre pierderile de vieți omenești. Totodată, raidurile au continuat în ciuda unui ordin al Curții Internaționale de Justiție, care a cerut oprirea atacurilor și eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas.

Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, peste 36.000 de palestinieni au fost uciși în războiul aerian și terestru al Israelului în toată regiunea, iar forțele israeliene au confirmat pierderea a 292 de soldați de la începutul conflictului. În ciuda opoziției Statelor Unite față de o ofensivă terestră majoră în Rafah, discuțiile de pace au intrat în impas, cu acuzații reciproce de lipsă de progres.

Pe fondul războiului, malnutriția s-a răspândit în Gaza, iar livrările de ajutoare au încetinit. Ca răspuns, Israelul a permis reluarea comerțului cu alimente din Israel și Cisiordania ocupată către Gaza. Conflictul a alimentat violența și în Cisiordania, unde alte incidente au dus la pierderi de vieți omenești.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;