Escaladarea Conflictului: Israel și Hezbollah Întăresc Confruntările Militare

Escaladarea Conflictului: Israel și Hezbollah Întăresc Confruntările Militare

Confruntările militare dintre Israel și grupul islamist Hezbollah din Liban au cunoscut o escaladare semnificativă, cu zeci de drone și rachete lansate spre nordul Israelului. Armata israeliană a confirmat interceptarea a 11 din 16 drone lansate din sudul Libanului și doborârea mai multor rachete din aproximativ 40 lansate, potrivit The Jerusalem Post. Incidentele au dus la rănirea a cel puțin două persoane și izbucnirea a 15 incendii de vegetație în nordul Israelului.

Hezbollah a revendicat atacurile cu rachete Katiușa și Falaq asupra a șase baze militare israeliene, ca răspuns la un raid aerian israelian care a rezultat în decesul unui comandant Hezbollah. În paralel, Guvernul condus de Benjamin Netanyahu a respins o propunere diplomatică a președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a forma un grup internațional pentru stabilirea unei zone demilitarizate în sudul Libanului, menționând poziții ostile ale Franței în contextul războiului din Fâșia Gaza.

Pe de altă parte, Israelul a intensificat atacurile asupra Fâșiei Gaza, punând presiune pe Hamas după o lovitură de weekend îndreptată împotriva conducerii grupului militant. Lovitura a avut ca rezultat moartea a zeci de palestinieni într-o tabără improvizată. Supraviețuitorii din zona afectată, Mawasi, sunt în căutarea unui refugiu sigur după ce locuințele lor au fost distruse.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;