Egiptul Sprijină Plângerea Împotriva Israelului pentru Genocid la Curtea Internaţională de Justiţie

Egiptul Sprijină Plângerea Împotriva Israelului pentru Genocid la Curtea Internaţională de Justiţie

Egiptul a anunțat că va susține plângerea depusă de Africa de Sud la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), acuzând Israelul de presupuse crime de genocid în Fâşia Gaza. Ministerul de Externe al Egiptului a indicat că intensificarea atacurilor israeliene împotriva civililor palestinieni, inclusiv distrugerea infrastructurilor vitale, constituie o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internaţional și a Convenţiei de la Geneva din 1949. Egiptul cere aplicarea măsurilor provizorii dispuse de CIJ în ianuarie, pentru asigurarea ajutorului umanitar în Fâşia Gaza și solicită Consiliului de Securitate al ONU să intervină pentru o încetare a focului.

În paralel, Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a menționat că administraţia SUA nu consideră acțiunile Israelului în Gaza drept genocid. Declarațiile au fost făcute în contextul în care Egiptul, alături de Qatar, a jucat un rol de negociator între Hamas și Israel pentru a facilita un armistițiu și, ulterior, o pace durabilă în regiune.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;