Drama pe mare: Opt pasageri, printre care o gravidă și o persoană cu handicap, abandonați pe o insulă africană

Drama pe mare: Opt pasageri, printre care o gravidă și o persoană cu handicap, abandonați pe o insulă africană

O situație neobișnuită și alarmantă s-a petrecut pe data de 27 martie, când opt pasageri ai vasului de croazieră Norwegian Dawn au fost lăsați pe insula São Tomé și Príncipe, în timp ce vasul și-a continuat drumul de-a lungul coastei de vest a Africii. Grupul de pasageri, care include o femeie însărcinată și o persoană paraplegică, a ratat ultima barcă ce îi mai putea duce înapoi pe vas după ce s-au aventurat într-un tur privat.

Potrivit declarației Norwegian Cruise Line (NCL), pasagerii sunt responsabili pentru a se asigura că se întorc pe vas la timpul stabilit, care este clar comunicat prin diferite mijloace. În consecință, pașapoartele pasagerilor au fost înmânate autorităților portuare pentru a fi colectate de către aceștia, care acum trebuie să suporte costurile de a ajunge la următoarea destinație a vasului.

În încercarea disperată de a prinde din urmă vasul, grupul a călătorit 15 ore prin șase țări africane, confruntându-se cu dificultăți suplimentare precum nivelul scăzut al apei ce a împiedicat vasul să se apropie de țărm în Gambia. Acum, eforturile lor se concentrează pe a ajunge în Senegal, următoarea oprire programată.

Situația este cu atât mai gravă cu cât unul dintre pasageri a rămas fără medicamente pentru inimă, iar o femeie a necesitat asistență medicală de urgență. În ciuda dificultăților, NCL a comunicat că lucrează cu autoritățile locale și se află în contact cu pasagerii, oferindu-le asistență pentru a se reîmbarca pe vas.

Această întâmplare subliniază importanța respectării programului stabilit de către companiile de croazieră și a pregătirii pentru situații neprevăzute în timpul călătoriilor internaționale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;