Drama familiei Navalnîi: Autoritățile ruse impun înmormântarea secretă a lui Aleksei Navalnîi

Drama familiei Navalnîi: Autoritățile ruse impun înmormântarea secretă a lui Aleksei Navalnîi

Liudmila Navalnaia, mama opozantului rus Aleksei Navalnîi, se confruntă cu o situație de coșmar după moartea fiului său în condiții suspecte. Într-un mesaj video cutremurător, ea dezvăluie cum autoritățile ruse încearcă să îi impună o înmormântare secretă pentru fiul său, în ciuda dorinței sale de a avea parte de un ultim rămas bun deschis celor care l-au apreciat pe Aleksei.

Mama opozantului a fost martoră la amenințările anchetatorilor ruși, care, sub presiunea Kremlinului, i-au stabilit condiții stricte privind locul și modul în care ar trebui să fie îngropat Aleksei. Liudmila a fost chiar amenințată că dacă nu acceptă aceste condiții, „vor face ceva” cu trupul fiului ei. Cu toate acestea, ea rămâne fermă pe poziție și solicită ca trupul să îi fie returnat imediat, conform legii, fără a fi supusă unor condiții speciale sau ilegale.

În ciuda semnării certificatului de deces și a vizualizării documentelor medicale și juridice, autoritățile ruse refuză să predea corpul lui Aleksei familiei, dorind să controleze întregul proces de înmormântare. Kira Iarmiș, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, confirmă aceste acuzații și adaugă că raportul medical indică o cauză naturală a decesului, deși circumstanțele morții sunt încă neclare.

Alexei Navalnîi, cunoscut pentru opoziția sa față de regimul lui Vladimir Putin, a murit la vârsta de 47 de ani în condiții suspecte într-o colonie penitenciară din zona arctică, unde ispășea pedepse pentru acuzații de extremism și fraudă. Familia și susținătorii săi consideră aceste acuzații ca fiind politice și nedrepte.

În acest context, comunitatea internațională și susținătorii drepturilor omului sunt îndemnați să urmărească îndeaproape această situație și să solicite transparență și respectarea drepturilor familiei Navalnîi.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;