Dezbatere aprinsă în guvernul german privind livrarea de rachete Taurus către Ucraina

Dezbatere aprinsă în guvernul german privind livrarea de rachete Taurus către Ucraina

În contextul conflictului continuu dintre Ucraina și Rusia, guvernul german se confruntă cu o dezbatere internă intensă cu privire la asistența militară oferită Ucrainei. Ministra de externe a Germaniei, Annalena Baerbock, a făcut un apel public către cancelarul Olaf Scholz să reconsidere opțiunea de a furniza Ucraina cu rachete Taurus cu rază lungă de acțiune, o mișcare care ar putea schimba dinamica pe câmpul de luptă.

Annalena Baerbock, membră a partidului Verzii, și-a exprimat clar poziția în cadrul unei conferințe de presă, subliniind necesitatea ca Germania să ofere "toate materialele" necesare pentru ca Ucraina să-și apere teritoriul și populația. În ciuda acestei presiuni, cancelarul Scholz rămâne ferm pe poziție, evitând o implicare directă a militarilor germani în conflict și subliniind dificultățile tehnice asociate cu integrarea rachetelor pe avioanele ucrainene.

Rachetele Taurus, cu o rază de acțiune de peste 500 de kilometri, ar permite forțelor ucrainene să atace ținte strategice adânc în teritoriul controlat de Rusia. Totuși, Scholz a reiterat că nu dorește ca militarii germani să fie parte din procesul de programare și operare a rachetelor, o preocupare care a fost deja abordată de aliații occidentali în cazul rachetelor Storm Shadow/Scalp.

Informații recente sugerează că modificările efectuate de militarii britanici pe avioanele Suhoi SU-27 ale armatei ucrainene ar putea, de asemenea, să permită utilizarea rachetelor Taurus. Cu toate acestea, cancelarul german rămâne ferm în decizia sa, chiar în fața opoziției interne și a partenerilor de coaliție.

În timp ce dezbaterea continuă, lumea urmărește cu atenție pentru a vedea dacă Germania va schimba cursul și va decide să ofere un sprijin militar suplimentar Ucrainei în lupta sa împotriva agresiunii rusești.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;