CNA ia măsuri împotriva postului de radio online acuzat de promovarea Mișcării Legionare

CNA ia măsuri împotriva postului de radio online acuzat de promovarea Mișcării Legionare

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis să depună o plângere penală împotriva postului de radio online „Radio Camarad”, pe motivul că acesta ar face promovare activităților Mișcării Legionare, o organizație interzisă prin lege în România. În urma unei analize efectuate în cadrul unei ședințe publice desfășurate pe data de 15 ianuarie 2024, CNA a identificat promovarea simbolurilor legionare pe site-ul postului de radio și în cadrul emisiunilor sale.

Iulian Senos, fost jurnalist și deținător al „Radio Camarad”, a fost chestionat cu privire la acuzațiile aduse, recunoscând că este conștient de legislația din România care interzice promovarea fascismului, legionarismului și comunismului. Cu toate acestea, Senos a menționat existența unor „coliziuni” între legislație și Constituția României, susținând că ar exista un conflict între libertatea conștiinței și interdicția de a nega anumite aspecte istorice.

În urma criticilor aduse de CNA, reprezentanții „Radio Camarad” au comunicat public că vor respecta deciziile autorităților românești și vor căuta soluții tehnice pentru a continua să emită, în conformitate cu drepturile fundamentale garantate de Constituție. Totodată, Senos a explicat că radioul își propune să prezinte o altă perspectivă asupra Mișcării Legionare, diferită de cea general acceptată, care îi atribuie caracteristici negative.

Acțiunea CNA vine într-un context în care responsabilitatea instituțiilor de a monitoriza și controla conținutul mediatic este mai importantă ca niciodată, având în vedere influența pe care mass-media o poate avea asupra opiniei publice și a ordinii sociale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;