Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, Reafirmă Poziția Țării sale Privind Extinderea Spațiului Schengen

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, Reafirmă Poziția Țării sale Privind Extinderea Spațiului Schengen

Cancelarul austriac Karl Nehammer și-a exprimat din nou rezerva față de extinderea Spațiului Schengen în cadrul vizitei sale oficiale la București, unde a participat la Congresul Partidului Popular European. În urma discuțiilor cu președintele României, Klaus Iohannis, Nehammer a subliniat că "sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins", menținând astfel o poziție fermă împotriva aderării României la acest spațiu.

Cancelarul a evidențiat importanța relațiilor economice dintre Austria și România, recunoscând contribuția semnificativă a companiilor austriece la crearea de locuri de muncă în România, precum și rolul esențial al cetățenilor români în sectorul îngrijirilor din Austria. Cu toate acestea, preocupările legate de migrația ilegală și necesitatea întăririi frontierelor externe ale Uniunii Europene au fost punctate ca motive principale pentru opoziția Austriei față de extinderea Schengen.

Această poziție constantă a Austriei pune în lumină provocările și dezbaterile actuale privind politica de migrație și securitatea frontierelor în cadrul UE. În timp ce România își dorește să facă parte din Spațiul Schengen, poziția fermă a Austriei arată că drumul către aderare rămâne unul complicat, cu multe aspecte de luat în considerare de către toate statele membre.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;