Bombardamente asupra unui centru de recreere lângă Harkov: Cel puțin 11 morți și numeroși răniți

Bombardamente asupra unui centru de recreere lângă Harkov: Cel puțin 11 morți și numeroși răniți

Un atac cu rachete asupra unei zone de recreere din apropierea orașului Harkov, Ucraina, a rezultat în moartea a cel puțin 11 persoane și rănirea altor zeci, potrivit autorităților locale. Primarul orașului Harkov, Ihor Terehov, a confirmat că două rachete rusești au lovit centrul de recreere duminică, lăsând în urmă un crater, dărâmături și cadavre. Printre victime se numără o femeie însărcinată și un polițist, precum și un șofer de ambulanță care interveniseră după primul atac. Atacul a fost descris ca o tactică de tip "double tap", în care o zonă este bombardată a doua oară după sosirea echipelor de salvare.

Rusia a intensificat recent ofensiva în regiunea Harkov, obținând câștiguri teritoriale semnificative, în ciuda afirmațiilor Ucrainei că avansul a fost oprit. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sprijin internațional, solicitând două sisteme Patriot pentru apărarea regiunii. Trupele rusești, care au eșuat în a cuceri regiunea în 2022, au deschis un nou front în zona Harkov, forțând mii de persoane să fugă din calea conflictului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;