Ministrul britanic al Apărării exprimă preocupări privind alianța dintre China și Rusia

Ministrul britanic al Apărării exprimă preocupări privind alianța dintre China și Rusia

Ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, a evidențiat îngrijorările sale cu privire la consolidarea legăturilor dintre președinții Xi Jinping și Vladimir Putin. Într-o declarație făcută pentru Sky News, Shapps a descris această apropiere ca fiind o amenințare directă la adresa democrației și a modului de viață occidental.

Shapps a subliniat că atât China, cât și Rusia sunt națiuni care nu împărtășesc valorile democratice și că recenta lor cooperare ar putea avea ca scop răspândirea influenței lor autoritare la nivel global. Această perspectivă vine în urma unei întâlniri la Beijing între cei doi lideri, unde au promis "o nouă eră" în relațiile bilaterale, amplificând tensiunile internaționale, în special în contextul agresiunii militare ruse în Ucraina.

Întărirea relațiilor dintre China și Rusia este privită ca o potențială încercare de a contracara dominația SUA și de a promova un sistem internațional bazat pe "legea celui mai puternic". Aceste evoluții au stârnit reacții din partea liderilor occidentali, inclusiv din partea ministrului britanic al Apărării, care subliniază necesitatea unei vigilențe sporite în fața acestor schimbări geopolitice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;