Aeroporturile din Timișoara și Iași Se Pregătesc pentru Spațiul Schengen - Terminale Noi și Puncte de Frontieră Modernizate

Aeroporturile din Timișoara și Iași Se Pregătesc pentru Spațiul Schengen - Terminale Noi și Puncte de Frontieră Modernizate

În așteptarea integrării României în Spațiul Schengen pentru transportul aerian începând cu 31 martie, aeroporturile din Timișoara și Iași se pregătesc să primească călătorii cu facilități îmbunătățite și terminale noi. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat că terminalele Schengen vor fi funcționale la această dată, marcând un pas important în modernizarea infrastructurii aeroportuare din țară.

La Aeroportul din Timișoara, lucrările sunt în etapele finale, cu ministrul Grindeanu subliniind că progresul este monitorizat constant și că terminalul nou va fi dedicat zborurilor Schengen, în timp ce vechiul terminal va continua să servească rutele non-Schengen. Situația este similară și la Iași, unde noul terminal va fi operațional pentru zborurile Schengen de la sfârșitul lunii martie.

În paralel, Poliția de Frontieră a luat măsuri pentru a asigura o tranziție lină spre Spațiul Schengen, pregătind cele 22 de puncte de intrare în țară prin aer și pe mare. Inspectorul general al IGPF, Cornel-Laurian Stoica, a evidențiat eforturile de a alinia punctele de frontieră la standardele europene, inclusiv prin dotarea cu tehnologie modernă și pregătirea resursei umane.

Aceste pregătiri vin în contextul în care România a gestionat un trafic crescut de cetățeni ucraineni în urma crizei militare din Ucraina, cu măsuri de fluidizare a traficului și deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei.

Integrarea în Spațiul Schengen reprezintă un moment semnificativ pentru România, îmbunătățind conectivitatea și facilitând călătoriile pentru cetățenii români și europeni deopotrivă.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;