Activista Angi Șerban, În Centrul Unui Conflict cu Autoritățile După Postarea Controversată pe Facebook

Activista Angi Șerban, În Centrul Unui Conflict cu Autoritățile După Postarea Controversată pe Facebook

Recent, activista civică Angi Șerban, cunoscută pentru implicarea în mișcarea "Corupția Ucide", a fost adusă la secția de poliție pentru o postare pe Facebook ce a fost interpretată ca instigare la săvârșirea de infracțiuni. Evenimentul a stârnit un val de reacții în spațiul public și a pus sub semnul întrebării limita dintre libertatea de exprimare și incitarea la acte ilegale.

Conform declarațiilor Poliției Capitalei, pe data de 14 ianuarie 2024, un mesaj postat de Angi Șerban pe o rețea socială a fost considerat instigator la infracțiuni. În urma unei sesizări din oficiu, polițiștii au identificat persoana care administrează contul respectiv și au emis un mandat de aducere pe numele ei. După audieri, activista a fost informată despre calitatea sa de suspect și a fost supusă procedurilor standard de percheziție corporală și amprentare.

Angi Șerban a reacționat, afirmând că a fost ridicată de la o adresă unde nu domiciliază și a ridicat întrebări privind modul în care poliția a aflat locația sa. În postarea care a declanșat controversele, activista a pus în discuție acțiunile unui polițist înarmat prezent la o manifestație pașnică și a sugerat că, într-un astfel de context, ar putea fi considerată legitimă și reacția poporului.

Cazul Angi Șerban subliniază tensiunile dintre autorități și cetățeni în contextul protestelor și al libertății de exprimare. În timp ce poliția susține că a acționat în conformitate cu legea, există voci care acuză o posibilă încălcare a drepturilor fundamentale ale individului. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, iar opinia publică este împărțită între susținerea ordinii publice și apărarea libertății de exprimare.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;