Valeri Kuzmin, Ambasadorul Rusiei în România, Își Încheie Mandatul și Se Întoarce la Moscova

Valeri Kuzmin, Ambasadorul Rusiei în România, Își Încheie Mandatul și Se Întoarce la Moscova

Ambasadorul Federaţiei Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a marcat finalul misiunii sale diplomatice la Bucureşti, întorcându-se definitiv în capitala rusă, Moscova. Anunțul oficial a fost făcut de către Ambasada Rusiei prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, menționând că în absența unui succesor, Elena Kopnina va prelua funcția de Însărcinată cu Afaceri a.i.

Valeri Kuzmin, care a ocupat poziția de ambasador în România începând cu anul 2016, a fost nevoit să își încheie mandatul în urma unui eveniment tragic, decesul soției sale. Aceasta a încetat din viață în urma unui stop cardio-respirator survenit marți, la reședința din București. În pofida situației, detalii suplimentare cu privire la plecarea ambasadorului nu au fost oferite de către Ambasada Rusiei.

În timpul mandatului său, Kuzmin a fost o figură controversată, exprimându-și deschis atitudinea critică față de România în mai multe chestiuni sensibile precum Tezaurul furat de Moscova, suportul acordat Ucrainei și situația din Moldova. Deși a fost o prezență activă pe scena diplomatică, plecarea sa nu a fost însoțită de mesaje oficiale de condoleanțe din partea autorităților române.

Plecarea lui Kuzmin a fost realizată cu un zbor Turkish Airlines, iar traseul spre Rusia a fost planificat prin Caucaz, via Turcia, din motive de securitate. Înainte de a fi numit ambasador în România, Valeri Kuzmin a reprezentat interesele Moscovei la Chișinău.

Această schimbare în cadrul Ambasadei Rusiei la București survine într-un context internațional tensionat, iar numirea unui nou ambasador va fi un semnal important al direcției pe care relațiile diplomatice dintre România și Rusia le vor lua în viitorul apropiat.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;