Ucraina Solicită Sprijin Internațional pentru Apărarea Aeriană, Protejând și Vecinii Europeni

Ucraina Solicită Sprijin Internațional pentru Apărarea Aeriană, Protejând și Vecinii Europeni

Ucraina face apel la partenerii internaționali pentru asistență în apărarea aeriană, subliniind că eforturile sale nu doar că protejează propriul teritoriu, dar și pe cel al vecinilor săi europeni, inclusiv Moldova, România și Polonia. Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a evidențiat necesitatea urgentă de sisteme Patriot suplimentare și alte tehnologii moderne pentru a contracara atacurile aeriene rusești care au vizat infrastructura energetică a țării.

În cadrul unei conferințe de securitate la Marea Neagră, Kuleba a subliniat importanța acțiunilor extraordinare și îndrăznețe din partea aliaților, comparând situația Ucrainei cu sprijinul eficient primit de Israel în respingerea atacurilor aeriene iraniene. El a făcut referire la sistemul de apărare israelian ca exemplu de succes, îndemnând țările să urmeze acest model de cooperare și sprijin.

Germania a răspuns apelului Ucrainei, angajându-se să furnizeze încă un sistem Patriot, iar ministrul Kuleba a menționat discuții în curs cu alte țări pentru asigurarea de sisteme de apărare aeriană suplimentare. Potrivit oficialilor ucraineni, sunt necesare 26 de sisteme Patriot pentru a acoperi întregul teritoriu al țării.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut, de asemenea, acțiuni îndrăznețe din partea Occidentului pentru a opri ceea ce el numește "terorismul rusesc", subliniind că fiecare rachetă care lovește Ucraina conține componente din alte țări și că ajutorul întârziat încurajează armata rusă.

În contextul actual, Ucraina se află în centrul unui conflict care nu doar că afectează siguranța și stabilitatea sa, dar și pe cea a vecinilor săi europeni, făcând apărarea comună o prioritate pentru întreaga regiune.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;