Ucraina confirmă participarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 în ciuda războiului

Ucraina confirmă participarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 în ciuda războiului

Ucraina va participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a anunțat ministrul Sporturilor, Matvei Bidnîi, în ciuda conflictului armat în curs cu Rusia. Confirmarea oficială a venit în urma suspendării Rusiei din mișcarea olimpică, ca urmare a invaziei începute în februarie 2022. Președintele Comitetului Olimpic Ucrainean (NOC), Vadim Gutțait, a subliniat importanța participării, evidențiind că pregătirea sportivilor ucraineni pentru Olimpiadă a avut loc în condiții extrem de dificile, sub amenințarea rachetelor și bombelor.

Într-un gest de solidaritate și recunoaștere a situației dificile din Ucraina, Comitetul Olimpic Internațional a permis sportivilor din Rusia și Belarus să concureze la Jocurile Olimpice sub un statut neutru, fără simboluri naționale sau imnuri. Totodată, sportivii care au exprimat susținere pentru invazia în Ucraina nu vor fi acceptați la competiție. Ucraina a contribuit cu documentație care să ajute la identificarea acestor sportivi.

Comitetul olimpic ucrainean a emis recomandări pentru sportivii săi de a evita interacțiunile și fotografiile cu competitorii din Rusia și Belarus, acolo unde este posibil. Jocurile Olimpice de la Paris sunt programate să se desfășoare în perioada 26 iulie - 11 august, iar participarea Ucrainei este văzută ca un simbol al rezilienței și spiritului neînfrânt în fața adversității.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;