Rezultate Alarmante la Simularea Evaluării Naționale 2024: Sub Jumătate din Elevi Promovează la Matematică

Rezultate Alarmante la Simularea Evaluării Naționale 2024: Sub Jumătate din Elevi Promovează la Matematică

Ministerul Educației a dezvăluit rezultatele simulării Evaluării Naționale pentru anul 2024, scoțând la iveală o statistică îngrijorătoare: doar 42% dintre elevii de clasa a VIII-a au reușit să obțină note peste pragul de 5 la matematică. În contrast, performanța la Limba și Literatura Română a fost mai bună, cu aproape 74% dintre elevi trecând acest prag.

Anul acesta, simularea examenului a fost realizată în condiții care imită cele reale de examen, cu o noutate majoră: corectarea digitală. Lucrările nu au mai fost evaluate de profesorii din școlile elevilor, ci au fost distribuite aleatoriu evaluatorilor din întreaga țară. Această schimbare a avut ca scop obiectivitatea și eliminarea subiectivismului în evaluare.

Conform datelor publicate, la matematică, distribuția notelor relevă că majoritatea elevilor s-au situat sub nivelul de promovabilitate, cu 57,63% dintre aceștia obținând note între 1 și 4,99. Doar 0,06%, adică 91 de elevi, au excelat cu nota 10. La Limba Română, situația stă mai bine, cu 7,35% dintre elevi obținând note între 9 și 9,99, și 0,03% - nota maximă.

Ministerul Educației a subliniat importanța analizei acestor rezultate la nivelul fiecărei unități de învățământ pentru a identifica și implementa măsurile adecvate de îmbunătățire a performanțelor școlare. În plus, profesorii au acces la lucrările elevilor pentru a organiza activități remediale.

Această simulare a Evaluării Naționale nu numai că a pus în lumina reflectoarelor deficiențele din sistemul educațional actual, dar a și deschis calea pentru o analiză mai profundă a competențelor elevilor și pentru optimizarea rezultatelor lor viitoare.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;