Putin, Absent la Comemorarea Victimelor Atentatului de la Moscova, Suferă în Tăcere, susține Kremlinul

Putin, Absent la Comemorarea Victimelor Atentatului de la Moscova, Suferă în Tăcere, susține Kremlinul

Președintele rus Vladimir Putin, deși absent la ceremoniile de comemorare a victimelor atentatului terorist de la Crocus City Hall, suferă profund, comunică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Atacul sângeros care a avut loc pe 22 martie în apropierea Moscovei, soldat cu cel puțin 144 de morți și peste 550 de răniți, a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, fiind cel mai grav incident de acest gen din Rusia în ultimele două decenii.

„Șeful statului se simte personal și deplin vizat de acest gen de tragedii. Credeți-mă, chiar dacă nu vedeți lacrimi pe fața sa, asta nu înseamnă că nu suferă”, a afirmat Peskov. Această declarație vine în contextul în care Putin nu a participat la nicio întâlnire cu familiile victimelor și nici nu a vizitat locul tragediei, ceea ce a stârnit întrebări și critici. Peskov adaugă că este puțin probabil ca cineva să înțeleagă prin ce trece președintele rus în aceste momente.

În ciuda absenței sale fizice, Kremlinul a difuzat imagini cu Putin participând la un priveghi privat, aprinzând lumânări și făcându-și cruce, un gest care pare să fie o încercare de a răspunde sentimentelor publicului. Între timp, diplomați din întreaga lume, inclusiv americani și europeni, au vizitat locul atentatului, au depus flori și au ținut un minut de reculegere, arătând solidaritate internațională.

Comunitatea internațională și mass-media continuă să urmărească reacțiile și acțiunile președintelui Putin în urma acestui tragic eveniment, în timp ce Rusia încearcă să se vindece după unul dintre cele mai întunecate capitole din istoria recentă.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;