ONU dezvăluie noi dovezi ale crimelor de război comise de Rusia în Ucraina

ONU dezvăluie noi dovezi ale crimelor de război comise de Rusia în Ucraina

Un nou raport publicat de Comisia ONU pentru Drepturile Omului aduce la lumină detalii tulburătoare despre tratamentele inumane aplicate prizonierilor de război ucraineni. După investigații aprofundate, care au inclus 16 vizite în Ucraina și interviuri cu sute de victime, anchetatorii ONU au confirmat că actele de tortură, violuri și violențe sexuale efectuate de autoritățile ruse sunt "generalizate și sistematice".

Documentul ONU descrie cum prizonierii sunt supuși la bătăi, șocuri electrice și sunt reținuți pentru perioade îndelungate, între 9 și 15 luni, în centre de detenție. Mai mult, raportul evidențiază și transferul ilegal de copii în zonele controlate de Rusia, o practică care încalcă dreptul internațional.

În plus, ancheta ONU a scos la iveală furtul de patrimoniu cultural, cu peste 10.000 de obiecte de artă și majoritatea documentelor din Arhivele de stat ale orașului Herson fiind transferate ilegal în Crimeea de către autoritățile ruse. Aceste acțiuni nu numai că constituie crime de război, dar și o pierdere ireparabilă a patrimoniului cultural ucrainean.

Acest raport vine să întărească concluziile anterioare și să sublinieze amploarea abuzurilor comise în timpul conflictului din Ucraina. Comunitatea internațională este astfel chemată să răspundă la aceste încălcări grave ale drepturilor omului și să susțină dreptatea pentru victime.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;