Modificări importante pe linia tramvaiului 5 din București pentru lucrări de modernizare

Modificări importante pe linia tramvaiului 5 din București pentru lucrări de modernizare

Primăria Municipiului București și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov (TPBI) au anunțat că, începând de luni, 19 februarie 2024, traseul liniei de tramvai 5, cunoscută sub numele de „linia corporatiștilor”, va suferi modificări semnificative. Aceste schimbări vin ca urmare a unui amplu proiect de modernizare a infrastructurii de transport public, care include lucrări la calea de rulare, realizarea de noi peroane, modernizarea rețelei de contact și a substației electrice de tracțiune Nordului.

Tramvaiul 5 va opera pe un traseu scurtat, între terminalul „Piața Sf. Gheorghe” și bucla „Bd. Lacul Tei”, traversând artere principale ale orașului și asigurând legătura între zonele centrale și de nord-est ale capitalei. Pe segmentul unde tramvaiele nu vor mai circula, călătorii vor beneficia de serviciile liniei navetă de autobuz 605, care va prelua ruta între terminalul „Aeroport Băneasa” și Str. Viitorului.

Autobuzele liniei 605 vor face opriri în stații cheie pentru a facilita transbordările între diferite mijloace de transport public și vor asigura conexiuni cu alte linii importante, cum ar fi linia 330 și linia de tramvai 16. Aceste măsuri sunt menite să minimizeze disconfortul călătorilor și să asigure continuitatea transportului public în zonele afectate de lucrări.

Lucrările de modernizare sunt planificate să dureze 12 luni și vin cu promisiunea unui termen de garanție de 5 ani, timp în care călătorii ar trebui să beneficieze de un serviciu de transport îmbunătățit, mai sigur și mai confortabil.

Pentru a rămâne informați despre toate detaliile legate de modificările liniei 5 și a liniei navetă 605, cetățenii sunt încurajați să urmărească anunțurile oficiale și să planifice din timp călătoriile pentru a evita eventualele neplăceri.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;