Măsuri de Prevenție la Frontiera Româno-Ungară Împotriva Gripei Aviare

Măsuri de Prevenție la Frontiera Româno-Ungară Împotriva Gripei Aviare

În contextul recentelor focare de gripă aviară din Ungaria, autoritățile române au luat măsuri de precauție pentru a preveni răspândirea bolii pe teritoriul României. Filtrele sunt instalate pe toate drumurile din zona de frontieră, cu un control riguros asupra transporturilor de ouă, carne de pasăre și păsări vii.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Marcel Roşu, a subliniat importanța acestor controale, menționând că verificările se fac imediat ce transporturile intră în țară. Scopul este de a preveni introducerea în România a produselor din zonele afectate de gripa aviară. Deși nu există o interdicție generală pentru importurile de produse avicole, acestea sunt strict interzise dacă provin din regiunile Ungariei unde boala a fost confirmată.

Marcel Roşu a menționat că aceste măsuri sunt esențiale pentru a proteja sănătatea publică și industria avicolă din România. Gripa aviară, o boală extrem de contagioasă și periculoasă pentru păsările domestice, a fost detectată în ultimele două luni în mai multe provincii ale Ungariei, întinzându-se de la granița cu România până la cea cu Austria.

Prin aceste acțiuni coordonate, autoritățile române arată un efort serios de a menține controlul asupra situației și de a evita orice posibil impact negativ asupra economiei și sănătății publice.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;