Iulia Navalnaia, cuvinte sfâșietoare în memoria soțului său Aleksei Navalnîi: "Nu știu cum să trăiesc fără tine!"

Iulia Navalnaia, cuvinte sfâșietoare în memoria soțului său Aleksei Navalnîi: "Nu știu cum să trăiesc fără tine!"

Într-un gest de profundă tristețe și dragoste eternă, Iulia Navalnaia a împărtășit lumii întregi un mesaj emoționant în memoria soțului său, opozantul rus Aleksei Navalnîi, care a fost înmormântat recent la Moscova. Mesajul, postat pe o platformă de social media, a venit ca un ecou al durerii și al promisiunii de a continua lupta pentru dreptate și libertate, în ciuda pierderii imense suferite.

Aflată în exil și în imposibilitatea de a-și lua rămas bun în mod fizic de la soțul său, Iulia Navalnaia a transmis sentimentele sale printr-un mesaj virtual care a atins inimile multora. "Lioșa, îți mulțumesc pentru 26 de ani de fericire absolută. Nu știu cum să trăiesc fără tine, dar voi face tot ce pot pentru a te face acolo sus să te bucuri pentru mine și să fii mândru de mine", a scris văduva disidentului rus.

În mesajul său, Iulia a evocat momentele de bucurie și sprijin pe care le-a primit de la soțul ei, chiar și în perioadele de detenție. A promis că va păstra vie amintirea lui și va lupta pentru a-i onora moștenirea, în ciuda riscurilor și a durerii despărțirii. Mesajul a fost însoțit de un clip video emoționant care a inclus imagini cu cuplul și momente semnificative din viața și activitatea lui Aleksei Navalnîi.

Povestea de dragoste dintre Iulia și Aleksei a început în vara anului 1998 și a continuat prin căsătorie și nașterea a doi copii. Chiar și în fața adversității, Iulia a rămas o sursă de putere și inspirație, vorbind în fața Parlamentului European și acuzându-l pe Vladimir Putin de asasinarea soțului ei.

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru opoziția sa față de regimul lui Putin, a fost otrăvit în august 2020 și, după o perioadă de recuperare în Germania, a fost arestat la întoarcerea în Rusia și condamnat la închisoare. Moartea sa subită în detenție a stârnit suspiciuni și acuzații de implicare a guvernului rus.

Iulia Navalnaia a devenit acum un simbol al rezistenței și al luptei pentru dreptate, promițând că va continua să se opună opresiunii și să lupte pentru valorile pe care soțul ei le-a apărat cu atâta pasiune.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;