Criza din sistemul medical sud-coreean: Guvernul suspendă licențele a mii de medici greviști

Criza din sistemul medical sud-coreean: Guvernul suspendă licențele a mii de medici greviști

Într-o mișcare controversată, Guvernul Coreei de Sud a început procedura de suspendare a licențelor a aproximativ 4.900 de medici rezidenți care au ales să intre în grevă. Această decizie radicală vine ca răspuns la protestele medicilor împotriva unei reforme propuse a educației medicale, care include o creștere cu 65% a numărului de admiteri la facultățile de medicină.

Măsura guvernamentală este o reacție la absența masivă a medicilor stagiari din spitale, care a început pe 20 februarie și care a dus la perturbarea gravă a serviciilor medicale, cu anulări de tratamente esențiale și operații chirurgicale. În Coreea de Sud, medicii sunt considerați lucrători esențiali și, prin urmare, nu au dreptul legal de a face grevă. Guvernul a dat un ultimatum până pe 29 februarie pentru ca medicii să se întoarcă la muncă și a inițiat o anchetă polițienească asupra mobilizării protestatarilor.

Pe de o parte, guvernul susține că este necesară creșterea numărului de medici pentru a răspunde nevoilor unei populații în îmbătrânire. Pe de altă parte, medicii greviști argumentează că această reformă va duce la scăderea calității îngrijirilor medicale.

Un sondaj recent realizat de Institutul Gallup din Coreea de Sud indică faptul că peste 75% dintre persoanele chestionate sunt în favoarea reformei, semn că opinia publică este divizată pe această temă. Guvernul a anunțat că nu va renunța la dialog și că va lua în considerare opiniile comunității medicale pentru a susține reformele medicale. Totodată, au fost propuse măsuri de îmbunătățire a remunerării și condițiilor de muncă ale medicilor stagiari, inclusiv o revizuire a perioadei de lucru continuu de 36 de ore.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;