Confruntare neașteptată în Ucraina: Vehiculul american Bradley din anii '80 învinge tancul rusesc T-90M

Confruntare neașteptată în Ucraina: Vehiculul american Bradley din anii '80 învinge tancul rusesc T-90M

O înregistrare video recentă din Ucraina a surprins un moment remarcabil în care un transportor blindat de trupe american Bradley a reușit să distrugă un tanc rusesc T-90M, considerat a fi de ultimă generație. Incidentul demonstrează că tehnologia militară mai veche poate fi încă eficientă în condiții de luptă actuale.

Bradley Fighting Vehicle, un model care a intrat în serviciul armatei Statelor Unite în anul 1981, a fost protagonistul acestei confruntări neașteptate. Deși T-90M a fost introdus în arsenalul Rusiei în 2019, vehiculul american a ieșit învingător în duelul direct, fără a recurge la lansatorul de rachete BGM-71 TOW, ci folosind tunul său automat M242 Bushmaster de 25 mm.

În ciuda a două încercări de atac din partea tancului rusesc, care au eșuat, Bradley a răspuns cu o serie de proiectile care au distrus rapid sistemele optice ale T-90M, lăsându-l fără posibilitatea de a riposta. Înregistrarea video a fost captată de Brigada Mecanizată 47 a Ucrainei, în apropierea localității Avdiivka.

Vehiculul Bradley, numit astfel în onoarea generalului american Omar Bradley, este cunoscut pentru agilitatea, viteza și protecția sa eficientă. Cu o greutate de 40 de tone, poate atinge o viteză de 61 km/h și accelerează de la 0 la 50 km/h în doar 22 de secunde. De asemenea, are capacitatea de a transporta un echipaj de trei persoane și până la șase soldați.

Această confruntare subliniază importanța adaptabilității și eficienței echipamentului militar, indiferent de vârstă, în contextul conflictelor moderne. Este un exemplu concret al modului în care tehnologia bine întreținută și actualizată poate face față provocărilor actuale de pe câmpul de luptă.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;