Confruntare Dramatică în Dorohoi: Șofer Contrabandist Împușcat de Polițiști

Confruntare Dramatică în Dorohoi: Șofer Contrabandist Împușcat de Polițiști

Într-un incident grav petrecut în Dorohoi, polițiștii au fost nevoiți să folosească arma de serviciu pentru a opri un șofer de 25 de ani, implicat în contrabandă cu freon. În urma unei urmăriri intense, agenții de la Rutieră au tras nu mai puțin de 61 de focuri de armă pentru a-l prinde pe tânărul care a ignorat semnalele de oprire și a încercat să scape.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Botoșani, Delia Nenișcu, polițiștii au acționat conform procedurilor, executând mai întâi focuri de avertisment. Tânărul, originar din județul Suceava, a fost rănit și ulterior transportat la spital, unde medicii au fost nevoiți să-i extirpeze un rinichi și o parte din colon, datorită rănilor provocate de gloanțe.

Evenimentul a avut loc după ce polițiștii au observat microbuzul condus de bărbat și i-au semnalizat să oprească. Inițial, șoferul a părut că se conformează, dar a demarat în trombă în momentul în care agenții s-au apropiat de vehicul. Urmărirea a continuat pe o distanță de aproximativ cinci kilometri, până în localitatea Saucenița, unde șoferul a fost în cele din urmă oprit.

Perchezițiile efectuate în duba șoferului au scos la iveală cauza fugii sale: în interior au fost găsite 93 de butelii cu agent refrigerant de proveniență Ucraina, fără acte legale. În prezent, polițiștii au deschis un dosar penal pentru contrabandă și vătămare corporală din culpă.

Acest caz subliniază riscurile la care se expun atât polițiștii, cât și cetățenii, în lupta împotriva activităților ilegale. Intervențiile în forță sunt ultima soluție, dar uneori necesare pentru a asigura respectarea legii și protejarea comunității.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;